Informatie- en Inspiratiecentrum Binnenhof


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 30 augustus 2017 tot en met 29 augustus 2018. De eerstvolgende keer is op 25 november 2017 14:00

 • Locatie: Informatie en Inspiratiecentrum Binnenhof
 • Categorieën: , ,
 • Zoekwoorden: , , , , , , , ,
 • Toekomstige data:

Informatie- en Inspiratiecentrum Binnenhof is een winkelpand in winkelcentrum Binnenhof welke ter beschikking is gesteld door Van Deursengroep (de verhuurder).

Na onderzoek in de wijk is gebleken dat buurtbewoners graag een sociale plaats willen in het winkelcentrum waahttp://jolandavanderheiden.nl/?post_type=event&p=3272&preview=truer zij terecht kunnen met vragen en waar zij een ander kunnen ontmoeten als sociale ontmoetingsplaats.
De winkeliers willen graag meer bezoekers in het winkelcentrum en meer omzet.
De verhuurder wil graag dat leegstaande panden verhuurt worden.
Jolanda wil graag een plaats waar zij kan werken en verkopen van haar Maliën Art sieraden.
De gemeente wil graag dat bewoners zuiniger omgaan met energie.

Wat nu in ontwikkeling is dat deze ruimte voorzien wordt van activiteiten door en voor buurtbewoners om de sociale cohese te vergroten.

Doel:
Bijdragen aan de leefbaarheid in de buurt, helpen ontwikkelen en verstevigen van de community in de wijk en ondersteunen van buurtgerichte ondernemers.
1:Boardgames
We streven het doel na om via bordspellen mensen, jong en oud, bij elkaar te brengen en de sociale interactie te versterken. Bordspellen spelen een belangrijke rol voor alleenstaanden, dyslectici, en mensen met een lichte vorm van autisme. Voor sommigen zijn spellen dé manier om vaardigheden (zoals plannen, flexibiliteit en onderhandelen) te leren/oefenen in een veilige omgeving. Ook draagt het spelen van spellen bij het geheugen soepel te houden.
Data:
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
2 september, 7 oktober, 4 november, 2 december 2017

2: Kunstworkshops
De kunstworkshops worden verzorgt door buurtkunstenaars welke lid zijn van kunstkring Prins Alexander. De nu eerstvolgende workshop is van Nel van der Poel, textielminiatuurtjes maken op woensdag 6 september 2017 van 14:00 tot 16:00 uur. Bij uitzondering mogen ook andere kunstenaars workshops geven.

3: Wisselexpositie Kunstkring Prins Alexander en andere kunstenaars
Elke twee maanden is er een nieuwe expositie gerelateerd op een thema. September/oktober, november/december, jan/febr…..
Breien en Haken:

4: Handwerken
Elke 2de woensdag van de maand zal buurtbewoonster Will van der Krogt brei en haakadvies geven. Een ieder is welkom om te komen handwerken. Van 14:00 uur tot 16:00 uur.

5: Kaarten maken:
Op de volgende data komt buurtbewoonster Nellie Verdonk de workshop kaartenmaken geven.
Maandag 9 oktober, maandag 4 december, maandag 12 februari 2018, maandag 7 mei 2018. Van 14:00 tot 16:00 uur.

6: MVOfestival
Op dinsdag 10 oktober zijn we van plan om als Informatie- en Inspiratiecentrum ons voor te stellen en het winkelcentrum te promoten.
Maliën Art sieraden workshop

7: sieraden workshops
Elke laatste woensdag van de maand is er een sieraden workshop. Ook individuele workshops op afspraak zijn mogelijk. Van 14:00 tot 16:30 uur

8: Gratis boeken
Een ieder mag hier een boek komen halen en / of brengen.

9: Woonwijzerwinkel
Advies van de gemeente over energiebesparing in en om het huis.

10: Rijkswaterstaat
Informatie over de aan te leggen snelweg in de buurt/ door Ommoord en omstreken.

11: Kunstroute
Er is inmiddels een kunstroute gemaakt, welke gewandeld of gefietst kan worden. Deze route staat op A4 formaat en moet gedrukt worden. Ook is het mogelijk om twee maandelijks een wandeltocht te organiseren met een gids. Ik ga dit met leden van de kunstkring en met historisch Ommoord bespreken.

We zijn nog volop in ontwikkeling. Er komen nog meer workshops. Te denken valt aan grimeer, re animatie, lezingen, voorleesmiddag, sinterklaasfeest, bloemschikken, Halloween.

Organisator:
Jolanda van der Heiden, sociaal cultureel werker
06 30553661
www.jolandavanderheiden.nl
jolandavanderheiden@live.nl

Share:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • LinkedIn
 • Live
 • MySpace